MIJN BENADERING

Een quick fix zou fijn zijn. Maar die kan ik je niet bieden. Herstel is niet gemakkelijk en gaat met vallen en opstaan. Maar ik weet dat het kan!

En je hoeft het niet alleen te doen. Ik help je tijdens een traject om weer met liefde naar jezelf te kijken en de regie over je leven weer terug te krijgen.

In mijn sessies staan veiligheid en vertrouwen voorop. En met praktische, speelse oefeningen help ik je richting een leven met meer autonomie. Daarbij maak ik gebruik van een combinatie van coachmethodieken zoals NLP, Transactionele Analyse, Systemisch werk, Voice Dialogue en Acceptance and Commitment Therapy.

Voor de behandeling van eetproblematiek werk ik met de methodieken van ISA Power. Deze zijn ontwikkeld door Isabelle Plasmeijer.

Door actief te luisteren naar wat je zegt én niet zegt, en kritische vragen te stellen komen we tot de kern van je behoeften en verlangens en ontdek je wat echt belangrijk voor je is. We kijken naar overtuigingen en andere obstakels of uitdagingen waarmee je geconfronteerd wordt en die je in de weg staan. Omdat het leven al serieus genoeg is, gebruik ik graag humor om af en toe te relativeren.

Maar belangrijk is wel: je zult zelf moeten willen, en durven veranderen. Ik sta naast je en ben er om met je mee te denken zodat jij je eigen antwoorden en pad kunt onderzoeken en vinden. Ik geloof er namelijk in dat jij de antwoorden al hebt. Dat ze alleen hun weg naar buiten nog moeten vinden. Laten we samen op zoek gaan. En dan merk je vanzelf dat het leven zo veel fijner is als je ziet dat je al goed bent zoals je bent.

WELK TRAJECT PAST BIJ JOU?

(B)eat it now

Je krijgt 10 flexibel in te plannen coach sessies van 60, 75 of 120 minuten. Tijdens deze coachsessies bespreken we o.a. de 20 oefeningen uit het (B)EAT IT NOW werkboek. Er wordt een op maat gemaakt ‘7 Stappen actie plan’ opgesteld. Na deze 10 sessies kun je altijd nog extra coachsessies bij boeken om door te pakken!  

Bounce Back©

Als je meerdere behandelingen voor eetproblematiek achter de rug hebt en het gevoel hebt dat eten je leven nog steeds beheerst, dan is het Bounce Back© nazorgtraject iets voor jou. Terugval bij eetproblematiek komt regelmatig voor en is niets om je voor te schamen. Wellicht denk je dat het jou niet gaat lukken en heb jij je neergelegd bij het feit dat jouw eetprobleem bij je zal blijven. Dat hoeft niet! Of je nu een terugval wilt voorkomen of behoefte hebt aan goede nazorg, Bounce Back© is hét eetprobleem nazorgtraject. Of je nu pas één of al zeven behandelingen achter de rug hebt. 

Traject op maat

De stap naar hulpverlening is moeilijk, dat weet ik als geen ander. Ben je op zoek naar een goede behandeling van je eetprobleem? Ze zijn er volop, maar passen ze ook bij jou? Heb je behoefte aan intensieve begeleiding of gewoon een paar gesprekken? Sta je al ingeschreven voor een behandeling van je eetprobleem of therapie, maar zijn er lange wachttijden en wil je hulp tijdens het wachten? Of heb je geen eetprobleem maar wil je wel werken aan de relatie met je lichaam of zelfbeeld? Dan past een traject op maat je misschien het beste bij je.